APARTHOTEL PALIĆ

Aparthotel u neposrednoj blizini Palićkog jezera je još jedan od naših investitorskih projekata. Sastoji se od 46 apartmanskih jedinica različite strukture.

Projekat je osmišljen tako da će korisnici usluga imati svoj privatni apartman sa kuhinjom i dnevnim boravkom, sa skoro dvostruko većim prostorom od sobe u butik hotelu.

Trenutno smo u fazi izvođenja finih radova; postavljanja keramike, parketa i molerajskih radova.

Palić

Palić  je gradsko naselje u opštini Subotica u Severnobačkom okrugu, koje je zbog jezera značajan turistički centar Vojvodine. Jezero zahvata površinu od 4,6 km², a prema legendi je ostatak Panonskog mora. Ovo jezero je atraktivno pre svega kupačima, ali sam centar nudi i druge vidove zabave, sportske aktivnosti, ali i obilazak rezervata prirode, pešačke ture i foto-safari. Obala je veoma privlačna zbog svojih peščanih sprudova, staza za bicikliste, kao i poligona za učenje vožnje. Jezero je bogato ribom i ovo daje priliku zaljubljenicima u pecanje za aktivan odmor. Centar pruža i mogućnosti za lečenje i oporavak. Jezersko blato je bogato važnim mineralima sa lekovitim osobinama, a izvori mineralne vode imaju temperaturu od 25 °C. Obala jezera je duga oko 17 km i celom svojom dužinom je uređena.

Zlatno doba Kupališta i Banje Palić počinje 1880-ih, nakon otvaranja pruge Budimpešta-Zemun 1883. godine i tramvajske linije do Subotice 1897. Posle I Svetskog rata, tada već u sastavu Jugoslavije, na istočnoj obali Palića je izgrađen Veliki (Muški) štrand, najveći objekat te vrste u tadašnjoj Jugoslaviji. Posle II Svetskog rata nastavljeno je sa ulepšavanjem Palića. Godine 1950. u borovoj šumi izgrađena je moderna Letnja pozornica od prirodnog kamena na kojoj su gostovali mnogi umetnici. Iste godine otvoren je i ZOO vrt.

                                                                                                                                                                                                              Opširnije

Kontaktirajte nas

3 + 13 =